سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
دیدار خبرگان با رهبری

حوزه/ نمایندگان مجلس خبرگان رهبری صبح امروز (پنج‌شنبه) با حضور در حسینیه‌ی امام خمینی(ره) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

به گزارش خبرگزاری حوزه ، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (پنج‌شنبه) در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان، با بیان عناصر مجموعه‌ی به هم پیوسته قدرت و قوت ملی، مسئله معیشت و روان بودن مسائل مرتبط با مردم را مهم خواندند و با اشاره به جنگ نرمِ سخت و سنگین دشمنان برای اغوا و اثرگذاری بر مردم و خواص افزودند: علاج این جنگ پیچیده، جهاد تبیین با «روش های نوین نرم افزاری و متکی بر معارف و مفاهیم عمیق و عالیه اسلام» است.
ایشان با تبریک اعیاد شعبانیه به خصوص نیمه‌شعبان، این عید سعید را روز شکوفایی آرزوهای تاریخی بشر برشمردند و با اشاره به عظمت معنوی ماه شعبان و مضامین عالی مناجات شعبانیه افزودند: امام خمینی(رض) به دعای کمیل و مناجات شعبانیه علاقه و انس بیشتری داشتند و امیدواریم خداوند، به همه ظرفیت روحی استفاده هر چه بیشتر از برکات این ماه را عنایت فرماید.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مجلس خبرگان را دارای نقش‌آفرینی مهم در استحکام نظام اسلامی خواندند و افزودند: شرط تأثیرگذاری همه نهادهای قانونی از جمله مجلس خبرگان، عمل بر اساس وظایف و حدودی است که قانون اساسی برای آنها مشخص کرده است.
ایشان در همین زمینه افزودند: مجلس خبرگان باید ضوابط دقیق قانونی را در قبال کسی که اکنون در جایگاه رهبری است و کسی که بعدها با رأی نمایندگان همین مجلس به رهبری انتخاب می‌شود، اعمال کند.
رهبر انقلاب سایر دستگاهها از جمله دولت و مجلس را نیز موظف به عمل به ضوابط قانونی دانستند و گفتند: دولت باید از قوانین مجلس تبعیت کند و مجلس نیز مطلقاً در کار اجرا وارد نشود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، استحکام نظام را منجر به قدرت و قوت ملی دانستند و گفتند: قدرت ملی برای هر کشوری حیاتی است و هر ملتی اگر استقلال، سرافرازی، استفاده از منابع حیاتی بر مبنای اراده خود، و ایستادگی در مقابل خواست های دیگران را می‌خواهد، باید قوی باشد و گرنه در حال ضعف و ذلت و ترس، مدام نگران طمع‌ورزی بیگانگان خواهد بود.
رهبر انقلاب، قدرت ملی را امری مرکب و مجموعه‌ای به هم پیوسته خواندند و در بیان ارکان آن افزودند: «علم و فناوری» و «تفکر و اندیشه ورزی و آزاد فکری» جزو ارکان قوت ملی است و اگر آزاد فکری و پیشرفت فکری نباشد، علم و فناوری، راهگشا نیست.
ایشان، «امنیت و قدرت دفاعی»، «اقتصاد و رفاه عمومی و آسودگی معیشتی مردم»، «قدرت سیاست‌ورزی و چانه زنی برای تأمین منافع ملی در عرصه منطقه و جهان»، «فرهنگ و سبک زندگی»، و «منطق جذاب و تأثیر گذار بر دیگر ملت‌ها» را از دیگر بازوهای قدرت ملی خواندند و گفتند: جذب ملت‌ها برای هر کشور عمق راهبردی ایجاد می کند که بسیار مهم است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با بیان نکته ای مهم افزودند: هیچ یک از این بازوهای قدرت ملی نباید به نفع یک رکن و بازوی دیگر قطع شود.
ایشان با ذکر چند مصداق در این زمینه، پیشنهادهایی نظیر صرف‌نظر کردن از حضور منطقه‌ای برای ندادن بهانه به دست دشمن و یا انصراف از پیشرفت علمی در زمینه هسته‌ای را، ضربه به قدرت ملی خواندند و افزودند: حضور منطقه‌ای، به ما عمق راهبردی و قوت بیشتر ملی می‌دهد چرا از آن صرف‌نظر کنیم؟ پیشرفت علمی هسته‌ای هم به تأمین نیازهای کشور در آینده نزدیک مربوط می‌شود و اگر صرف‌نظر کنیم، چند سال بعد پیش چه کسی و به کجا دست دراز کنیم؟
رهبر انقلاب، کوتاه آمدن در مقابل امریکا یا هر قدرت دیگر را برای مصون ماندن از تحریم، خطایی بزرگ و ضربه به قدرت سیاسی دانستند و در بیان مصداقی دیگر افزودند: ساده‌لوحانه‌تر و ناشیانه‌تر از پیشنهاد کسی که می‌گوید قدرت دفاعی را برای حساس نشدن دشمن، کاهش دهیم وجود ندارد.
ایشان تأکید کردند: در طول زمان، از این پیشنهادهای سست و پر ایراد مطرح شده که همه آنها ابطال‌پذیر بود و ابطال هم شد و اگر به کسانی که می‌خواستند برخی بازوهای قدرت ملی را قطع کنند، اجازه این کار داده می‌شد، ایران، امروز با خطرات بزرگی مواجه بود که با اراده و عنایت خداوند، امکان عملی شدن این پیشنهادها به وجود نیامد.
رهبر انقلاب، در پرداخت بیشتر ارکان اقتدار ملی، افزودند: مسائلی که به‌طور مستقیم به توده‌های مردم باز می‌گردد مانند «اتحاد ملی، اعتماد ملی، امید عمومی، اعتماد به نفس ملی، حفظ ایمان ملی، مسئله معیشت عمومی و روان بودن و آسان بودن مسائل اجتماعی مرتبط با مردم» در افزایش قدرت ملی بسیار مهم است.
ایشان تأمین اینگونه مسائل را منجر به حضور صددرصدی مردم در صحنه خواندند و افزودند: البته با وجود مشکلات مختلف، مردم همیشه در صحنه بوده‌اند اما اگر این مسائل تأمین شود، ملت یکپارچه در صحنه خواهد بود و دیگر هیچ غم و هراسی برای کشور وجود نخواهد داشت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تأثیر بی‌بدیل حضور مردم در صحنه را علت تلاش شیاطین برای اغوای مردم دانستند و گفتند: شیاطین با ابزار رسانه دائماً در حال ترویج دروغ و تزیین حرف‌های بی‌مبنا هستند تا با کاهش ایمان و اعتماد به نفس عمومی، ملت را مأیوس و ناامید کنند.
ایشان، اغوای خواص را با هدف نهایی اغوای مردم، دستور کار مهم دشمنان برشمردند و گفتند: مستکبران جهان، در سنگین‌ترین جنگ نرم تاریخ با ملت ایران، درصددند کسانی را که عنوان، امکان و احیاناً سوادی دارند اغوا کنند تا آنها، توده‌های مردم را بفریبند و از حقیقت و واقعیت دور سازند.
رهبر انقلاب، «مزدورپروری، حرام‌خوارسازی، تهدید و تطمیع» را جزو روشهای مختلف دشمن خواندند و افزودند: این جنگ نرم سنگین، البته نشان‌دهنده قوی شدن زیرساخت ها و امکانات جبهه حق است که چالش با جبهه حق را دشوار کرده و دشمن را به جنگ نرم برای تخریب ذهنیات مردم کشانده است.
ایشان، شمار زیادی از خواص و پرورش‌یافتگان با بصیرت، پر انگیزه و مؤمنِ حوزه و دانشگاه بویژه مجموعه‌های متعدد جوانان را استوانه‌های واقعی در مقابل تقلّاهای دشمن دانستند و تأکید کردند: راه مقابله با جنگ نرم پیچیده دشمن همچنانکه بارها گفته‌ایم جهاد تبیین است یعنی همان چیزی که امیرالمؤمنین در نامه به حسنین علیهم‌السلام از آن به «جهاد با زبان‌ها» یاد کرده‌اند.
رهبر انقلاب قبل از بیان چند نکته درباره الزامات جهاد تبیین، تصویب بودجه‌ای سنگین در مجلس شورای اسلامی برای جهاد تبیین را غلط و بی‌نتیجه خواندند و گفتند: من با این شیوه برخورد با مسائل موافق نیستم و تجربه گذشته نیز نشان می‌دهد این بودجه‌ها غالباً هدر می‌رود.
ایشان افزودند: البته مسئولانی که این بودجه‌ها در وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات به دست آنها می‌رسد افراد مؤمن، سالم و قابل اعتمادی هستند ولی طبیعت این کار غلط است و امیدواریم مسئولان به این موضوع توجه کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس لازمه موفقیت در جهاد تبیین را «به‌روزرسانی ابزارها در جنگ نرم» دانستند و خاطرنشان کردند: همچنانکه دیگر نمی‌توان در جنگ‌های سخت از ابزارهای قدیمی استفاده کرد، در جنگ نرم نیز باید ابزارهای خود را به‌روز کنیم البته بعضی شیوه‌های قدیمی مانند منبر و مداحی همچنان اثرگذار و بدون جایگزین هستند.
رهبر انقلاب، وضعیت کشور در بخش سخت‌افزاریِ جنگ نرم و فضای مجازی را نسبتاً خوب و البته نیازمند بهبود و همت رئیس‌جمهور و همکاران برشمردند و گفتند: اما بخش نرم‌افزاری یعنی بیان سخن نو با شیوه‌های جذاب نیازمند تقویت و نوآوری است.
ایشان، بهترین و مؤثرترین سلاح در جنگ نرم را «تبیین مفاهیم عالی اسلامی» دانستند و افزودند: در زمینه مسائل معرفتی، سبک زندگی اسلامی و بیان آیین‌های حکمرانی اسلامی همچون مردمی بودن، دینی و اعتقادی بودن، اَشرافی و مُسرف نبودن، و ظالم نبودن و مورد ظلم واقع نشدن، حرفهای ناگفته، جذّاب و شیرینی برای دنیا وجود دارد که باید به خوبی تبیین شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای وجه دیگری از جهاد تبیین را «جدا کردن راه پیشرفت و تعالی مادی ملت از بیراهه‌ها و کج‌راهه‌ها» خواندند و گفتند: این تفکیک به معنی جداسازی بر مبنای منافع خویشاوندی و حزبی نیست بلکه باید بر اساس اعتقاد به اسلام و قرآن و حرکت عظیم نظام اسلامی، راه صحیح از بیراهه‌ها جدا و روشن شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان، کوتاهی در جهاد تبیین را موجب سوءاستفاده دنیاطلبان حتی از ابزار دین دانستند و تأکید کردند: اگر جهاد تبیین به درستی صورت نگیرد، دنیامداران، دین را نیز وسیله هوسرانی و شهوترانی خود قرار می‌دهند همچنانکه حتی در صدر اسلام، گروههایی مانند بنی‌امیه اینگونه عمل می‌کردند.
در ابتدای این دیدار، آیت‌الله جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری و حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی نایب رئیس این مجلس، گزارشی از نطق‌ها و نظرات نمایندگان در این اجلاسیه بویژه دغدغه‌های فرهنگی و اقتصادی آنان بیان کردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • مهدی IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۹
    0 105
    حسن روحانی واینجا ؟!!یعنی ملبس به لباس یعنی تافته جدا بافته ایناتوی تاریخ ثبت میشه.ازماگفتن.
    • عبدالله IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۹
      112 2
      شما لازم نیست خودتان را از رهبری نظام مومن‌تر و مطلع‌تر جلوه دهید! وقتی می‌بینید رییس‌جمهور سابق در اجلاس خبرگان، با بی‌سلیقگی و شاید هم نگاه جناحی برگزارکنندگان وسط سالن نشسته‌ اما در دیدار مقام معظم رهبری، طبق پروتکل‌های تشریفات دفتر ایشان، در صف اول می‌نشیند، بنده و شما باید گوشی دست‌مان بیاید که مملکت‌داری حساب و کتاب دارد و با هوا و هوس و جیغ و داد کوچه‌بازار فرق می‌کند! فتأمل!
  • جهاد تبیین بودجه نمی‌خواهد/1 IR ۱۶:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
    62 0
    انتقاد صریح مقام معظم رهبری از تخصیص بودجۀ هنگفت به «جهاد تبیین» نشان می‌دهد پول‌زدگی چنان به لایه‌های محتلف جامعه رسوخ کرده که نمایندگان مجلس انقلابی هم تصور می‌کنند اگر به هر موضوعی پولی اختصاص دهند، مشکل حل می‌شود یا هر بحثی که مطرح می‌شود، از جیب ملت باید به آن بودجه اختصاص دهند! آیةالله خامنه‌ای در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری گفتند: «طبیعت این کار یک طبیعت غلطی است که یک بودجۀ سنگینی را بگذارند به عنوان جهاد تبیین. بودجه‌های بی‌ نام و نشانی از این قبیل، غالباً به هدر می‌رود و به جایی نمی‌رسد.» بلافاصله پس‌از آن‌هم رحیم زارع سخن‌گوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ اعلام کرد: «‌مجلس، بودجه‌ای را که به جهاد تبیین اختصاص داده شده حذف خواهد کرد و این رقم صرف حوزه کسب و کار و معیشت مردم و حوزه‌های فرهنگی خواهد شد تا دستاورد‌های خوبی برای کشور به ارمغان آورد.» به بیان دیگر، حتماً باید رهبری اشاره می‌کرد تا این نماینده متوجه شود وقتی دلار 4200 تومانی روغن و تخم‌مرغ ر‌ا برمی‌دارند، نمی‌شود پول آن‌را جای دیگری صرف کنند که هیچ ربطی به اقتصاد و تولید و معیشت ندارد و اگر هم بحث تبلیغات است سازمان تبلیغات و صدا‌و‌سیما و حوزه‌ها مگر بودجه ندارند؟ خوب، بخشی از همان را صرف جهاد تبیین کنند. واقعیت این است که شماری از نمایندگان مجلس که در دورۀ جدید فاقد تجربۀ قانون‌گذاری یا کار اجرایی هستند و منابع را نامحدود تصور کرده‌اند، گمان کرده‌اند کار آن‌ها تنها اختصاص بودجه به سازمان‌های مختلف است و در کشوری که دچار کسری بودجه است و رییس مجلس خبرگان رهبری آن اعلام می‌کند سیر کردن هر شکم گرسنه معجزه است، ناگهان هزار میلیارد تومان به جهاد تبیین اختصاص می‌دهند. لابد قصد داشتند با این بودجه، ابتدا همایش بگذارند تا توضیح دهند اصلاً جهاد تببین یعنی چه. قبل آن البته باید دبیرخانه درست کنند تا مقالات دریافتی را در قالب کتاب منتشر کنند و لابد یک بیناد هم درست کنند و برای آن هیأت امنا هم بگذارند و قس علی‌هذا و چون جا ندارد، از بنیاد مستضعفان هم لابد یک ملک مصادره‌ای در منطقۀ خوش آب‌و‌هوا بگیرند و به اسم تبیین پول هدر دهند و اگر هم میل نمی‌کنند، حیف کنند و خوش‌بختانه رهبری در همین ابتدا، جلوی این کارهای بودجه هدر‌دِه را گرفتند. ... ادامه دارد
  • جهاد تبیین بودجه نمی‌خواهد/2 IR ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
    60 0
    روزی که رییس اتاق بازرگانی ایران در توصیف برخی از نمایندگان مجلس از لفظ «خالی» استفاده کرد، نایب‌رییس مجلس این سخن را «گنده‌تر از دهان او» دانست و انگار آقای شافعی مرتکب ذنب لایغفر شده و اگر شورای نگهبان ده‌ها نماینده را ناصالح بداند و رد صلاحیت کند عیب ندارد اما، اگر رییس اتاق دربارۀ برخی بگوید خالی‌اند خلاف است، حال آن‌که نظری بود دربارۀ نمایندگانی که غالباً بی‌رقابت واقعی و بعضاً با آرای 15 یا 25 هزار به پارلمان راه یافته‌اند و اتفاقاً گفتار و رفتارشان نشان می‌دهد واقعاً نسبت به بسیاری از امور «خالی‌الذهن» هستند. اگر نبودند می‌فهمیدند تبیین، بودجه نمی‌خواهد. تصویب بودجه برای امری چون «جهاد تبیین» احتمالاً به خاطر آن بوده که معنی آن‌را نفهمیدند یا پنداشتند مانند جهاد سازندگی است و بعید هم نبود یک طرح ارایه دهند و مثلاً نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به وزارت ارشاد و جهاد تببین تغییر دهند یا کارهای دیگری از این دست. ناخرسندی رهبری، یادآور واکنش مرحوم امام به پاسخ گورباچف به نامۀ ایشان در اواخر سال 67 است. رهبر فقید انقلاب، فراتر از سیاست و حتی دین و مذهب و با نگاه عرفانی، رهبر شوروی سابق را به عالم ماورا فراخوانده و از محی‌الدین ابن‌عربی و صدرالمتألهین یاد کرده بودند، ولی ادوارد شواردنادزه وزیرخارجۀ وقت اتحاد شوروی، پیامی دربارۀ روابط دو کشور آورد. امام اما برمی‌خیزد و می‌گوید: «اصلاً نفهمیدند من چه گفتم. من می‌خواستم دریچه‌های دیگری به روی ایشان باز کنم، ولی متوجه نشدند.» حالا حکایت نمایندگان مجلس است، برای امور معنوی هم بودجه تخصیص می‌دهند. بی آن‌که به روح مطلب توجه کنند و بدانند با این پول که هدر می‌دهند، شکم چند گرسنه را می‌توان سیر کرد. نکتۀ مهم در سخنان رهبری، تأکید بر این است که «غالباً این بودجه‌ها هدر می‌رود» و راست‌تر از این واقعیت واقعاً چه، و جالب این‌که بلافاصله سخن‌گوی کمیسیون هم اعلام می‌کند صرف کسب و کار و معیشت مردم می‌شود و این یعنی، از همین حوزه‌ها می‌خواستند اختصاص دهند. تأسف‌بارتر این‌که از خیلی از همین تصویب‌کننده‌ها اگر بپرسید «جهاد تبیین» یعنی چه؟ پاسخ دقیقی ندارند یا یک کلیشه را تکرار می‌کنند. ... ادامه دارد
  • جهاد تبیین بودجه نمی‌خواهد/3 IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۰
    60 0
    به این بهانه می‌توان به انفعال رییس مجلس انقلابی هم اشاره کرد که ذهن او درگیر موضوعات دیگر است و الّا باید یادآور می‌شد منظور اختصاص بودجه نیست و کار به این‌جا نمی‌کشید. تعبیر «بودجه‌های بی‌نام و نشان» جای توجیه در زمینه‌های دیگر را هم باقی نمی‌گذارد. بودجه‌ای را به جایی اختصاص می‌دهند و هر سال به میزان تورم بر آن می‌افزایند، درحالی‌که بودجۀ عملیاتی یا صفر، کاری به سال قبل ندارد و بر اساس پروژۀ تعریف‌شده بودجه اختصاص می‌دهند. بدفهمی و کارهای نمایشی را در مواردی چون نصب پلاکارد دربارۀ شعار سال هم شاهدیم. تا رهبری نام و عنوان را اعلام می‌کنند با صرف هزینه‌های بسیار، آن شعار را بر سردر هر اداره نصب می‌کنند حال آن‌که قرار بوده نصب‌العین برنامه‌ها شود. بودجه یا برگرفته از پول نفت است که متعلق به نسل‌های بعد هم هست، یا حاصل درآمد مالیاتی که قطعاً پرداخت‌کنندگان راضی به این‌گونه خاصه‌خرجی‌ها نیستند، یا ناشی از فروش اموال دولتی، یا از اموال و دارایی‌های فروش‌رفته، یا استقراض از بانک مرکزی و تحمیل تورم به مردم. این پول‌ها را که نمی‌توان صرف اموری چون جهاد تبیین کرد. همین دو سه‌روز قبل، از یک روحانی پرسیدم چرا بابت منبر خود وجهی دریافت نمی‌کرده و پاسخ داد: مگر در منبر چه می‌گفتم؟ جز امر به معروف و نهی از منکر؟ انجام کار واجب که دستمزد نمی‌خواهد. حالا به جهادگران تبیین می‌توان گفت اگر این‌کار را برخود فرض می‌دانید، تصویب بودجه دیگر چه ضرورتی داشت؟ شاید گفته شود رهبری تشر زد و قضیه تمام‌شده، اما بودجه‌هایی دیگر هم هدر می‌رود و توجیه کار فرهنگی و انقلابی برای دریافت بودجه برداشته شده است. این کارها نه فرهنگ است نه ایدیولوژِی حتی و نه البته دیانت، نان‌دانی‌هایی است که درِ آن‌ها را باید تخته کرد. سهراب سپهری می‌گوید «جای مردان سیاست بنشانید درخت/ تا هوا تازه شود». به همین سیاق می‌توان گفت بودجه‌های بی‌نام و نشان را که به تعبیر صریح رهبری «غالباً هدر می‌رود» به شکم‌هایی اختصاص دهید که به گفتۀ آقای جنتی گرسنه‌اند. نه که تبیین نکنید، بکنید، اما از جیب مبارک خودتان و با بضاعت سیاسی و اعتقادی و انقلابی‌تان. این‌که دیگر پول نمی‌خواهد. جهاد این است، نه این‌که از جیب دیگری هزینه کنید. این که مجاهده نیست! اتفاقاً حالا باید دید که بدون بودجه چند مَرده حلاج‌اند و «خالی»‌اند یا پُر؟ / م.خدیر